vrijwilligerswerk

Juli 2010 – Dak timmeren in Hongarije
Phralipe is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor de slachtoffers van racistische moorden op Roma gezinnen. De kostverdiener uit een willekeurig Roma gezin wordt vermoord, zodat de rest van het gezin in de armoede beland. Phralipe helpt door de woningen van de overgebleven gezinsleden op te knappen. Dit als teken naar de wereld om actie te ondernemen en naar de Roma gemeenschap, dat ze niet vergeten zijn.

Via de Internationale Bouworde is Bonnie in contact gekomen met Phralipe en heeft zo meegeholpen een dak te vernieuwen in het plaatsje Kisléta.

Phralipe
Phralipe
Phralipe

Augustus 2009 – Huizen bouwen in Guatemala

De missie van De Casas a Hogares (From Houses to Homes) is om in de hooglanden van Guatemala de gemeenschap te versterken door onder andere permanente, gezonde huizen te bouwen.

In de armste gedeeltes leven veel gezinnen in van golfplaten of maisstengels gemaakte woningen. Elke huis wat From Houses to Homes bouwt kost ongeveer $ 1.750,- en is gemaakt van holle betonblokken, cementen vloer, metaalplaten dak, metalen deur en kozijn.

From Houses to Homes heeft lokale timmermannen in dienst die de bouw leiden, vrijwilligers uit de hele wereld helpen de timmermannen en het gezin mee met het bouwen van de huizen.  Bonnie heeft meegeholpen om in Santa Maria de Jesus twee woningen te bouwen.

Guatemala 199

???????????????????????????????

Guatemala 443 Guatemala 638