10 reden waarom Floorplanner niet mag ontbreken bij interieurontwerpers

UPDATED: 20 februari 2019

Sinds de invoering van de nieuwe Floorplanner editor in 2016 is Floorplanner zich naast vastgoedmarketing meer gaan focussen op interieurontwerpers en interieurstylisten.

Niet nieuw, maar als je nog niet bekend bent met Floorplanner dan is het volgende handig om te weten. Dit is namelijk het meest fantastische item aan Floorplanner: In een paar muisklikken heb je een plattegrond getekend. En met een enkele druk op de knop ook direct in 3d!  Als er schuine daken voorkomen, dan pas hoef je zelf aan de slag om de wanden correct neer te zetten.

Hieronder nog 10 redenen om als interieurontwerper ook Floorplanner te omarmen.

1. Bouwtekening als onderlegger

Mochten je klanten een bouwtekening voor je klaar hebben liggen. Dan kun je deze makkelijk inladen in Floorplanner en dan zo de tekening overtrekken.

2. Meerdere designs opslaan en vergelijken

Naast verschillende verdiepingen, kun je ook per verdieping of ruimte diverse designs aanmaken. Zo kun je kijken wel design je uiteindelijk per ontwerp presenteert aan de klant.

bouwtekening als onderlegger

3. Wanden exact goed plaatsen

In de klassieke versie van Floorplanner kon je niet heel precies tekenen. Kleine sprongetjes in wanden waren bijna niet te tekenen. Omdat Floorplanner zich is gaan verdiepen in de wensen van interieurontwerpers is deze tool nu wel aanwezig.

4. Gigantische bibliotheek met meubilair en accessoires

In de klassieke variant hadden we uiteindelijk 2477 objecten in de bibliotheek. De objecten hadden vaak een wat stripachtig uiterlijk. In de huidige variant zijn er al meer dan 150.000 realistische objecten. Dit aantal groeit iedere dag. In de wandelgangen heb ik gehoord dat Floorplanner bezig is met dat je textures en kleuren van de meubels kunt wisselen.5. Jouw favoriete meubels in de bibliotheek

In de hogere abonnementen is het mogelijk om jouw eigen meubilair en accessoires op te laten nemen. Floorplanner laat ze dan tekenen, zodat jij en alle andere gebruikers er vervolgens mee kunnen ontwerpen.

6. Snel maten checken met rolmaat

In plaats van een maatlijn zetten om te checken of het eetkamerset ver genoeg van de wand afstaat heeft Floorplanner een handige rolmaat geïntroduceerd. Snel en grappig.

7. Zwart/wit tekening afdrukken en inkleuren met markers

Sommige interieurontwerpers willen niet over naar het computertekenen, want ze vinden het heerlijk handmatig te tekenen en kleuren. Kan ik helemaal inkomen. Maar wat vind je van de optie om snel de plattegrond op te zetten in Floorplanner, vervolgens zwart/wit af te drukken en dan lekker te gaan kleuren?

interieurontwerp-software

Plattegrond in zwart/wit afdrukken

8. 3d rendering

Best wel wat mensen, lees jouw klanten, hebben moeite met zich voorstellen hoe jouw ontwerp er nu exact uit gaat zien. In Floorplanner kun je heel snel een fotorealistische 3d-snapshot maken hoe de ruimte eruit komt te zien. Het is zelfs mogelijk om 360 graden rond te kijken in het nieuwe interieur.

9. Lichtplan maken

Een van de nieuwere features in Floorplanner is dat lampen aan en uit gezet kunnen worden. Sterker nog je kunt zelf iedere lichtkleur en spreidingsgrootte instellen. Dus ook voor je lichtplannen kun je nu bij Floorplanner terecht.

10. Afwerkingen verschalen

Het verschalen van vloer- of wandafwerkingen kon niet in de klassieke variant van Floorplanner, maar wel in de nieuwe variant!

Ongoing improvement

Bij deze 10 redenen stopt het niet. Floorplanner is een programma wat continu de wensen van de klanten blijft doorvoeren. Dus omarm ook Floorplanner! Start vandaag nog met een gratis basic account!

Happy Floorplanning!

Bonnie Allart

Bonnie Allart is directeur bij Bonstaete. Zij geeft de cursussen NEN 2580 en Floorplanner, daarnaast ook de bouwkundige trainingen.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *