10 redenen waarom Floorplanner niet mag ontbreken bij interieurontwerpers

UPDATED: 20 februari 2019

Sinds de invoering van de nieuwe Floorplanner editor in 2016 is Floorplanner zich naast vastgoedmarketing meer gaan focussen op interieurontwerpers en interieurstylisten.

Niet nieuw, maar als je nog niet bekend bent met Floorplanner dan is het volgende handig om te weten. Dit is namelijk het meest fantastische item aan Floorplanner: In een paar muisklikken heb je een plattegrond getekend. En met een enkele druk op de knop ook direct in 3d!  Als er schuine daken voorkomen, dan pas hoef je zelf aan de slag om de wanden correct neer te zetten.

Hieronder nog 10 redenen om als interieurontwerper ook Floorplanner te omarmen.

 

 

1. Bouwtekening als onderlegger

Mochten je klanten een bouwtekening voor je klaar hebben liggen. Dan kun je deze makkelijk inladen in Floorplanner en dan zo de tekening overtrekken.

2. Meerdere designs opslaan en vergelijken

Naast verschillende verdiepingen, kun je ook per verdieping of ruimte diverse designs aanmaken. Zo kun je kijken wel design je uiteindelijk per ontwerp presenteert aan de klant.

3. Wanden exact goed plaatsen

In de klassieke versie van Floorplanner kon je niet heel precies tekenen. Kleine sprongetjes in wanden waren bijna niet te tekenen. Omdat Floorplanner zich is gaan verdiepen in de wensen van interieurontwerpers is deze tool nu wel aanwezig.

4. Gigantische bibliotheek met meubilair en accessoires

In de klassieke variant hadden we uiteindelijk 2477 objecten in de bibliotheek. De objecten hadden vaak een wat stripachtig uiterlijk. In de huidige variant zijn er al meer dan 150.000 realistische objecten. Dit aantal groeit iedere dag. In de wandelgangen heb ik gehoord dat Floorplanner bezig is met dat je textures en kleuren van de meubels kunt wisselen.

5. Jouw favoriete meubels in de bibliotheek

In de hogere abonnementen is het mogelijk om jouw eigen meubilair en accessoires op te laten nemen. Floorplanner laat ze dan tekenen, zodat jij en alle andere gebruikers er vervolgens mee kunnen ontwerpen.

6. Snel maten checken met rolmaat

In plaats van een maatlijn zetten om te checken of het eetkamerset ver genoeg van de wand afstaat heeft Floorplanner een handige rolmaat geïntroduceerd. Snel en grappig.

7. Zwart/wit tekening afdrukken en inkleuren met markers

Sommige interieurontwerpers willen niet over naar het computertekenen, want ze vinden het heerlijk handmatig te tekenen en kleuren. Kan ik helemaal inkomen. Maar wat vind je van de optie om snel de plattegrond op te zetten in Floorplanner, vervolgens zwart/wit af te drukken en dan lekker te gaan kleuren?

Bonnie Allart

Bonnie Allart is directeur bij Bonstaete. Zij is expert in NEN 2580, Meetinstructie en Floorplanner.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Inschrijven Meetinstructies 1

Deze training kan klassikaal worden gevolgd of als online zelfstudie. Maak een keuze hieronder.

Klassikaal

Je volgt deze training samen met andere cursisten op een vaste dag op onze trainingslocatie. Eén van onze docenten is aanwezig om je te begeleiden.

Online zelfstudie

Na aanmelding kun je direct in onze digitale leeromgeving aan de slag. Je bepaalt je eigen tempo. Vragen kun je stellen aan jouw docent via de digitale leeromgeving.

error: Alert: Content selection is disabled!!