FAQ: FML-bestand wordt verkeerd weergegeven in Fundadesk

UPDATED mei 2018: fundadesk heeft het probleem opgelost
UPDATED 13-05-2018: de in de oplossing genoemde termen aangepast
UPDATED 17-03-2018: plaatje nieuwste Floorplanner editor

DIT ARTIKEL IS NIET MEER VAN TOEPASSING. FUNDADESK HEEFT HET PROBLEEM OPGELOST.

Een blogartikel voor jou als Floorplanner gebruiker.

Sinds de invoering van nieuwe Floorplanner editor zijn er problemen met de weergave in de huizenportal Funda. Misschien heb je er mee leren leven: Een acht is nu jouw nieuwe tien. Of heb je je Mac aan de wilgen gehangen en ben je je aan het omscholen tot ambachtelijk meubelmaker. Ik ben vóór bovengenoemde gezonde levenskeuzes, maar voor de volhouders geef ik hieronder de makkelijke oplossing.

 

Het probleem

Bij het uploaden van een fml-bestand, gemaakt in de nieuwe Floorplanner editor, wordt de plattegrond niet exact hetzelfde overgenomen in de Floorplanner omgeving van Fundadesk.

Onderdelen als deuren, ramen, keukens, toiletten en bemating worden weggelaten. Ook kan het voorkomen dat wanden verdwijnen of juist toegevoegd worden.

Als je tekent in de klassieke editor heb je dit probleem niet. Niet gelijk overwegen om terug te gaan naar de oude variant, ik geef nog de makkelijke oplossing!

 

JPG-fundadesk
plattegrond gemaakt in nieuwe editor
Fundadesk-Floorplanner-crop
geuploade plattegrond in Fundadesk

Hoe komt dit?

Floorplanner heeft op het moment twee versies van hun tekenprogramma, de Floorplanner Editor, naast elkaar lopen. De klassieke variant, welke gemaakt is in Flash. En de nieuwe Floorplanner editor geschreven in HTML5. De klassieke variant zal in de loop van het 2018 naar de achtergrond verdwijnen. Meer hierover weten, lees het artikel De nieuwe Floorplanner komt eraan.

Fundadesk heeft een eigen Floorplanner omgeving in de site geïntegreerd. Op zich erg handig, is het niet dat dit nog in de oude omgeving is. En jij nu dus een nieuwe stijl fml-bestand probeert te uploaden. De oude en nieuwe versie van de Floorplanner Editor spreken technisch gezien dezelfde taal, maar net een ander dialect. Helaas begrijpen ze elkaar soms niet helemaal.

Fundadesk-Floorplanner
huidige Fundadesk

De oplossing

Ik adviseer je dan ook om de volgende twee stappen te nemen:

  1. Zodra het project klaar is in Floorplanner via het hamer-menu op ‘Maatlijn-instellingen’ klikken en dan kiezen voor ‘Converteer naar losse maatlijnen’. Met deze stap zorg je ervoor dat alle maatlijnen zichtbaar worden in de FML in plaats van dat ze automatisch berekend worden.
  2. De nieuwe FML kan worden geupload op Fundadesk. Het ziet er dan raar uit, omdat de Fundadesk Floorplanner versie de nieuwe FML niet correct kan uitlezen. Geen nood. Belangrijk is, dat er geen wijzigingen meer worden gedaan op Fundadesk en gewoon door klikken naar de volgende stap. Vervolgens zal je zien in de Floorplan Viewer dat het project correct wordt weergegeven.

Tot wanneer hanteer ik dan deze tussenoplossing?

In principe tot Fundadesk de nieuwe omgeving heeft geïntegreerd.

Teken ik in de klassieke editor of in de nieuwe editor?

Open een project een bekijk hoe de linker bovenhoek eruit ziet.

check-klassieke-floorplanner-editor
klassieke editor
nieuwe-floorplanner-editor
nieuwe editor

Dus…

Gewoon lekker doortekenen in de nieuwe editor. Floorplanner heeft nog wat mooie noviteiten in de planning staan, die je als vastgoedmarketeer echt niet wilt missen.

Happy Floorplanning!

Bonnie Allart

Bonnie Allart is directeur bij Bonstaete. Zij is expert in NEN 2580, Meetinstructie en Floorplanner.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Inschrijven Meetinstructies 1

Deze training kan klassikaal worden gevolgd of als online zelfstudie. Maak een keuze hieronder.

Klassikaal

Je volgt deze training samen met andere cursisten op een vaste dag op onze trainingslocatie. Eén van onze docenten is aanwezig om je te begeleiden.

Online zelfstudie

Na aanmelding kun je direct in onze digitale leeromgeving aan de slag. Je bepaalt je eigen tempo. Vragen kun je stellen aan jouw docent via de digitale leeromgeving.