Funda vernieuwt. De veranderingen.

De website Funda gaat vernieuwen. Wat verandert er voor jou als vastgoedpromotie professional en hoe kun je hierop inspringen?

Bijna 70% van alle bezoeken die Funda krijgt, komt vanaf mobiele apparaten. Huizenzoekers zoeken hun nieuwe huis dus via hun telefoon en tablet. De nieuwe site wordt zo ontworpen dat hij zeer toegankelijk is voor mobiele gebruikers.

De site gaat de bezoeker nog meer centraal stellen. Voor een groot deel is het kiezen van een nieuw thuis is vaak een emotionele keuze. Funda gaat hier meer op inspelen. Daarom krijgen de foto’s van het huis en de omgeving een grotere rol.

Wat verandert er precies bij Funda?

De belangrijkste verandering is dat Funda de zoeker steeds relevantere resultaten aandraagt. Hier is dus een rol weggelegd voor de vastgoedpromotie professional. Hoe meer relevante informatie jij aandraagt voor de woning, hoe beter Funda dit aan de juiste zoeker kan koppelen.

Het was al een beetje te voorspellen met de komst van de mobielvriendelijke websites: De tabs gaan verdwijnen.

funda-veranderingenHet beeldmateriaal wordt belangrijker. De eerste zes foto’s worden direct groot getoond boven aan de pagina. Er wordt meer gekeken naar emotie en sfeer.

Tot op heden scoorde een woning geplaatst door een NVM-makelaar hoger dan een woning van een VBO- en Vastgoedpro-makelaar. Dit onderscheid vervalt. Al het aanbod zal door elkaar worden getoond waarbij de zoekcriteria van de woningzoeker centraal staat. Voor de ranking van de woningen wordt gekeken naar relevantie. Zijn alle mogelijkheden om een woning te presenteren benut? Zijn naast de fotoreeks, ook bijvoorbeeld ook de opties video, 360 graden fotografie en interactieve plattegronden gebruikt?
De getoonde woningen gaan ook beter aansluiten bij de gepersonaliseerde zoekcriteria. Tevens wordt er gekeken naar waarheidsgetrouwe foto’s. Manipulatie als te grote groothoek en overdreven HDR-fotografie wordt minder gewaardeerd.

Ik noemde zojuist de plattegronden al. Funda gaat het toevoegen van plattegronden belonen. Plattegronden geven immers de zoeker direct inzicht hoe het huis is ingedeeld en vaak ook hoe groot de ruimten zijn. Op het moment krijg je bij het toevoegen van interactieve plattegronden (gemaakt met het programma Floorplanner) al een betere ranking. Ik vraag me dan af of het toevoegen van ingescande bouwtekeningen en plaatjes van plattegronden nu ook beloond gaat worden. Het zou fijn zijn als deze plattegronden los van de fotoreeks komen te staan. Ik ben benieuwd!

video-makelaardijDe foto slideshow onder de noemer video gaat hopelijk tot het verleden behoren. Deze picture clips hebben geen toegevoegde waarde voor de zoeker. Het was vooral interessant voor de verkoper, omdat dit zijn woning hoger plaatst in de ranking. Funda gaat op de nieuwe site screenen op echte video’s. Huizen met video’s met toegevoegde waarde krijgen voorrang op woningen met picture clips. Goed nieuws zou ik zeggen! En ook een mooi product om te maken.

Tot nu toe kon slechts 100 Mb aan video ge-upload worden. Funda verhoogd dit naar 1 Gb!

 

Wanneer gaan deze veranderingen in?

Op dit moment zijn de veranderingen al in gang gezet!

Vertel hieronder in een reactie welke discussies jij voert op dit vlak? Je zou zo maar een antwoord kunnen krijgen 😉

Bonnie Allart

Bonnie Allart is directeur bij Bonstaete. Zij is expert in NEN 2580, Meetinstructie en Floorplanner.

3 gedachten over “Funda vernieuwt. De veranderingen.”

  1. Mooi artikel en relevant voor mijn vak verkoopstyling. Ik heb je artikel gedeeld op mijn FB en Twitter met bronvermelding. Dank! Marielle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Inschrijven Meetinstructies 1

Deze training kan klassikaal worden gevolgd of als online zelfstudie. Maak een keuze hieronder.

Klassikaal

Je volgt deze training samen met andere cursisten op een vaste dag op onze trainingslocatie. Eén van onze docenten is aanwezig om je te begeleiden.

Online zelfstudie

Na aanmelding kun je direct in onze digitale leeromgeving aan de slag. Je bepaalt je eigen tempo. Vragen kun je stellen aan jouw docent via de digitale leeromgeving.

error: Alert: Content selection is disabled!!