Nieuwe Floorplanner Editor

Updated: 10-aug-2017

Woensdag 5 oktober 2017 is het zover! Op die dag maakt Floorplanner de nieuwe editor beschikbaar voor alle betalende klanten. Floorplanner is het meest gebruikte plattegronden tekenprogramma in de makelaardijbranche.

 

Waarom een nieuwe editor?

De zeer korte uitleg: De oude variant draait op Flash, de nieuwe op HTML5. Flash wordt in de nabije toekomst niet meer ondersteunt door de grote browsers. En dus voor Floorplanner een mooie reden om een geheel nieuwe editor te lanceren.

 

cursus-floorplanner

De nieuwe gratis accounts hadden de primeur

De nieuwe editor was al 4 maanden beschikbaar voor de nieuwe gratis accounts. De nieuwsgierigen onder ons hebben daar natuurlijk al lekker lopen rondneuzen en uit lopen proberen. De wijziging is niet een kleine wijziging, ik kan zeggen het is een geheel nieuwe Floorplanner. De looks, de indeling, de knoppen alles is anders. Zelfs hoe je een ruimte tekent, is anders… sneller… dus beter!

De Floorplannergedachte

De achterliggende gedachte van de makers van Floorplanner is wel hetzelfde gebleven: Een plattegronden programma creëren dat voor iedereen toegankelijk is. Geen overdaad aan knoppen en functionaliteiten, waar je dan ook vaak niets meedoet.

Overgangsperiode

Vanaf oktober zal voor een langere periode de nieuwe en klassieke versie van de Floorplanner Editor naast elkaar beschikbaar zijn. Je kunt dus heen en weer switchen tijdens het gebruik. Je hebt dus ruim de tijd om te wennen. En Floorplanner heeft zo ook de tijd om dit proces gecontroleerd te begeleiden en ons te informeren.

Floorplanner is in oktober nog niet definitief klaar. En volgens hun zullen ze nooit helemaal klaar zijn. Huh… Floorplanner luistert namelijk naar de feedback van de gebruikers. En zal dit telkens gaan verwerken in de editor. Feedback geven gaat supersnel, kijk maar eens rechts onderin je tekenveld.

De updates van Floorplanner volgen.

Ik wens je happy Floorplanning!

Bonnie Allart

Bonnie Allart is directeur bij Bonstaete. Zij is expert in NEN 2580, Meetinstructie en Floorplanner.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Inschrijven Meetinstructies 1

Deze training kan klassikaal worden gevolgd of als online zelfstudie. Maak een keuze hieronder.

Klassikaal

Je volgt deze training samen met andere cursisten op een vaste dag op onze trainingslocatie. Eén van onze docenten is aanwezig om je te begeleiden.

Online zelfstudie

Na aanmelding kun je direct in onze digitale leeromgeving aan de slag. Je bepaalt je eigen tempo. Vragen kun je stellen aan jouw docent via de digitale leeromgeving.