Waarom een woningvideo beter is dan woningfoto’s

Een tijdje geleden kwam ik in gesprek met Video Estate. Hun kijk op vastgoedmarketing is zo verfrissend en ook logisch, dat ik je deze niet wil onthouden. Hieronder lees je het interview.

logo VideoEstate

Video Estate

Miguel Cotino
Ivan Diaz
en ondersteuning

Werkomgeving

Rotterdam e.o.
Breda e.o.
Amsterdam e.o.

Drijfveer

Passie om het beste te halen uit hetgeen wat we doen. Wij wel!

Diensten

Totaalleverancier vastgoedmarketing en daarnaast online marketing en social media marketing makelaardij

Woningfoto’s of woningvideo?

De heren zijn hier duidelijk over: video. Het grote verschil zit namelijk in de belevenis van de kijker en de deelbaarheid op social media.

Tijdens het bekijken van mooie, nabewerkte woningfoto’s creëert de kijker al een beeld van de woning. De woning is in haar of zijn beleving lekker ruim en mooi licht van binnen. Op het moment dat de kijker dan de woning bezichtigt, voelt de woning vaak toch iets anders aan dan gedacht. De woning valt wat tegen. Kijker niet blij, woningeigenaar niet blij en als makelaar baal je ook.

Bij een woningvideo is de customer experience veel groter. Als de beelden dan ook nog eens aangevuld zijn met extra visuele informatie en een voice-over, dan is de kijker veel beter op de hoogte.

Gebruikersgemak op social media

Bekijk je eigen telefoonhandelingen maar eens: met één vinger scrol en klik je door je tijdlijn. Video’s spelen vaak al automatisch af en anders is het met één klik te realiseren. Het is heel makkelijk om video’s te bekijken.

Video’s zijn ook nog eens supermakkelijk deelbaar. Met twee klikken is een video op WhatsApp of Facebook gedeeld.

De deelbaarheid van foto’s is meer werk. Voor een fotoreportage zal het hele album moeten worden geüpload. De geïnteresseerde zal vervolgens meer handelingen moeten doen om alle foto’s te bekijken: verkleinen, schuiven, telefoon kantelen, vergroten en dan pas kijken. En dan was dat pas de eerste foto. Je zet de kijker aan het werk. Ook 360 graden foto’s vallen in deze categorie.