11 april 2022

Floorplanner BASIC vs PLUS vs PRO account

UPDATE 22-12-2022: Toevoeging van stijlborden.
Als je de enige bent in je onderneming, dan heb je bij Floorplanner keuze uit een Basic, een Plus en een Pro account. Oftewel je hebt keuze uit een gratis, een goedkoop en een duurder abonnement. Meer handige tekenfuncties worden vrijgegeven naarmate je een duurder account afneemt. Hieronder is de lijst met de mogelijkheden per soort account.
Floorplanner badkamer

Full editor functionality

Volledige editor functionaliteit

In alle soorten abonnementen heb je toegang tot de volledige editor. De editor is het gedeelte waarin je de plattegronden tekent. Je kunt met een gratis abonnement net zulke mooie plattegronden en andere plaatjes tekenen als met een betaald abonnement.
Floorplanner editor grijze lijn

Wat is het verschil met de betaalde accounts in de editor?

De betaalde accounts hebben knopfuncties die zorgen dat je sneller kunt tekenen.

Full library

Volledige bibliotheek

In alle soorten abonnementen heb je toegang tot de volledige bibliotheek. Nadat je de plattegrond hebt getekend, kun je deze inrichten met allerlei items als banken, tafels, keukens, gordijnen, vloerkleden. Maar ook schilderijen, vazen, computers, tv’s, planten, bomen, mensen, dieren en fitnessapparaten. Zoek en gij zult vinden.

Floorplanner schrijft op hun website, dat ze meer dan 150.000 artikelen in de bibliotheek hebben. Wetende, dat ze iedere week nieuwe items erbij plaatsen lijkt me 200.000 items een getal wat meer in de goede richting wijst.

Library in Floorplanner

Exports images in 2D & 3D

Exporteert afbeeldingen in 2D & 3D

Bij ieder van de accounts kun je 2D en 3D afbeeldingen exporteren. Bij de betaalde accounts heb je standaard de extra keuze om uit diverse kwaliteitsniveaus te kiezen.

Je kunt dus met een gratis project uit een basic account 2D en 3D plaatjes exporteren. De kwaliteit is SD-kwaliteit (960 x 540 pixels). Een SD-kwaliteit plaatje is een te lage resolutie voor het presenteren op Funda. Bij de betaalde accounts kun je de afbeeldingen op SD- en HD-kwaliteit exporteren. HD is voldoende voor op Funda.

Je kunt een gratis project upgraden, zodat je ook HD-kwaliteit afbeeldingen kunt exporteren. Meer hierover bij het onderdeel Credits.

Waar je bij de betaalde accounts snel diverse plattegronden en artist impressions achter elkaar kunt maken. Kan dat niet bij het gratis account. Bij een gratis account moet je iedere keer 10 minuten wachten tot je de volgende afbeelding kunt maken.

Stijlborden

Floorplanners versie op moodboards

Bij ieder van de accounts kun je stijlborden maken en exporteren.

Een moodboard of vrij vertaald een ‘sfeerbord’ is een verzameling van foto’s, afbeeldingen, materialen en tekst die een bepaalde sfeer van een interieur oproepen.

In Floorplanner zijn deze moodboards digitale collages. Geen gerommel met schaar en lijm dus. Je kunt bij deze stijlborden alle items, kleuren en materialen uit de Floorplanner bibliotheek gebruiken. En ook kun je foto’s uploaden!

Exporting images without timelock

Afbeeldingen exporteren zonder tijdslot

Hier start het eerste voordeel van een betaald account. Bij het Plus en Pro account is het tijdslot tussen 2D en 3D renders opgeheven. Je kunt snel diverse 2D plattegronden, diverse 3D plattegronden en diverse artist impressions achter elkaar maken. Vooral bij het maken van artist impressions wil je zien wat het eindresultaat wordt. Je hebt diverse test exports en je wilt dan zeker geen 10 minuten per keer moeten wachten. 10 minuten is dan heel lang. Als professional is dit alleen al een betaald account waard. Hetzij Plus, hetzij Pro.

Favorite items list

Lijst met favoriete items

Materialen, kleuren en bibliotheekitems die je vaak gebruikt kun je in je persoonlijke favorietenlijst opslaan. Je kunt dan snel bij een lopend of nieuw project deze items terugvinden. 200.000 item in de bibliotheek is leuk, maar frustrerend als je net dat ene ding niet terug kunt vinden. Denk je dit niet nodig te hebben? Een meterkast en dakvenster zijn toch wel handig om stand-by te hebben staan. Favorieten zijn dus een tijdswinst voor professionals.

Quick export

Snel exporteren

Een must-have voor vastgoedmarketeers.

In een paar klikken heb je alle bestanden die nodig zijn voor de makelaar in één zip-bestand gereed staan. Wat is het handig om de 2d & 3d plattegronden en het FML-bestand ineens te hebben. Dit zip-bestand stuur je dan zo naar de makelaar.

Je kunt nog steeds kiezen om afbeeldingen individueel te renderen en exporteren. De quick export is een extra mogelijkheid.

Custom templates (with your logo)

Aangepaste sjablonen (met uw logo)

De voordelen die alleen gelden voor het Pro account starten hier.

Met templates kun je handelingen standaardiseren of extra opties toevoegen. Hierna volgen enkele mogelijkheden:

Je eigen kleuren en logo op de exportmogelijkheden. In plaats van de kleuren en het watermerk van Floorplanner. Ook kun je hier jouw tekenwensen instellen voor de editor. Denk aan lettertype/font. Een disclaimer kun je standaard op iedere afbeelding instellen.

Als je werkt met 3D tour kun je hier de beginshot instellen. En er is een tool waarmee je alle afbeeldingen in een presentatie kunt zetten.

Er zijn nog twee andere grote voordelen van Custom templates.

Voordeel: Canvasvoorkeuren instellen

Je kunt jouw voorkeuren voor de 2D en 3D instellingen instellen. Je kunt het tekenveld zo instellen dat je ziet waar jij voorkeur aangeeft. Dus wil je wel of niet de maatlijnen zien? Meubels in kleur of zwartwit? Verlichting standaard uit of aan? Floorplanner heeft vele mogelijkheden hierin. Met een template kun je direct beginnen met tekenen in plaats van eerst alle instellingen met de hand naar wens instellen. Ieder project weer.

Wederom een time saver voor de professionals.

Voordeel: Kleur bovenzijde wanden instellen

Dit is echt een onderdeel voor interieurontwerpers en interieurstylisten.
De bovenzijde van wanden in 2d en 3d plattegronden is standaard zwart. Als je een interieur ontwerpt met zachte kleuren, dan kunnen zwarte wanden veel te hard zijn voor je ontwerp. Met de tool Custom templates kun je de bovenzijde van de wanden instellen in iedere gewenste kleur. Een kleur voor de wanden in 2D en een kleur voor de wanden in 3D. Heb je diverse kleuren nodig, dan stel je meerdere templates in.

Floorplanner Custom teplate wandkleur

Roomtype sets

Kamertype sets

Echt een feature die je wilt hebben als vastgoedmarketeer. Maar ook als interieurstylist.

Met Kamertypesets kun je snel alle vloeren in de plattegrond een kleur en een functiebenaming geven. Met één handeling geef je de woonkamer een vloerkleur én bijvoorbeeld de naam WK. Floorplanner heeft enkele standaard Kamertypesets ingesteld. In een Pro account kun jij je eigen sets samenstellen.

Als interieurstylist kun je hier anders mee aan de slag. Floorplanner maakt iedere ruimte die je tekent standaard een soort oranje/bruin. Niet echt stylish verantwoord 😊. Als interieurontwerper teken je vaak de hele verdieping, waarna je vervolgens de gevraagde ruimten ontwerpt. De omliggende ruimten wil je van een lichte kleur voorzien en van de functiebenamingen. Dit kun je dus snel doen met een door jou vooraf ingestelde kamertypeset.

Roomstyles

Creëer je eigen Ruimtestijlen

Met deze tool kun je een gecreëerde ruimte nabouwen en dan hergebruiken in andere projecten. Je maakt een selectie van meubels, accessoires en materialen die mooi bij elkaar passen en deze sla je dan op als ruimtestijl. Vervolgens kun je de ruimtestijl met 1 klik op elke kamer toepassen met behulp van Magic Layout.

Gecombineerd met Magic Layout zorgt dit voor een enorme tijdsbesparing. Als vastgoedmarketeer kun je nu in een paar minuten een compleet ingerichte woning tekenen met de meubels die jij mooi vindt. Een ontwerper kan herbruikbare collecties opbouwen voor nieuwe projecten of verschillende stijlen verkennen met een paar klikken.

Ruimtestijlen in Floorplanner

Credits

Tegoeden

Het verdienmodel van Floorplanner is dat ze geld verdienen met de verkoop van credits. Als je een account aanschaft zitten daar een vast aantal credits per maand of per jaar bij.

Naast niveaus in abonnementen heb je ook projectlevels. Bij een Basic account heeft een project niveau 1. Bij een betaald account start een project altijd op niveau 2. Een projectlevel van een project kun je individueel verhogen door te betalen met credits.

Een hoger projectlevel geeft meer exportmogelijkheden voor dat project.

De exportmogelijkheden zijn de manieren waarop je je project kunt presenteren. Hoe hoger het level van het project, hoe hoger de kwaliteit van digitale afbeeldingen en hoe meer mogelijkheden om je plan interactief te presenteren.

Waarom zou je dan nog een betaald account aanschaffen?

Zonder account credits aanschaffen, is duurder dan als je ze via een betaald account aanschaft.
Je exportmogelijkheden kun je verhogen, maar die handige extra Plus en Pro mogelijkheden blijven ontbreken.

Korting op abonnement

Bij aanschaf van een cursus Floorplanner geeft Bonstaete een korting van €50 op het 1e jaar van een Pro account. Dit kan tot 4 maanden na de cursus aangevraagd worden.

Conclusie

Ben je vastgoedmarketeer dan heb je een Floorplanner Pro account nodig. Een Pro account heeft alle tools die van jou een snelle tekenaar maken.

Interieurstylisten kunnen afwegen of ze de enkele voordelen de moeite waard vinden om een Plus of een Pro account aan te schaffen. Denk aan de bovenzijde van de wanden kleuren en aan het kamertypeset waarmee je snel de vloeren van een lichte kleur en benaming kunt voorzien. 

Bonnie Allart Nen 2580 expert

Bonnie Allart is directeur bij Bonstaete. Zij is expert in NEN 2580, Meetinstructie en Floorplanner.

2 reacties

 1. Hallo,
  Mijn vraag gaat over het zelf kunnen bepalen van afmetingen van meubilair. Het betreft het inrichten van winkels en magazijnen met standaard-stellingen. Die stellingen heb ik nog niet kunnen vinden infloorplanner. Maar zou ik zelf afmetingen van legbordstellingen kunnen ingeven?

  1. Hallo Klaas,
   Als je veel werkt met standaard items en je project niet een eenmalige opdracht is, dan kan Floorplanner de items voor je tekenen. Je betaald hier een fee per item voor. Als je hier meer van wilt weten, kun je me bellen hierover.
   Als het wel een eenmalig project betreft, dan zou ik iets pakken wat lijkt op de stelling die je zoekt: zoek maar eens op RACK. Deze kun je ook wijzigen in formaat. Wellicht staat er ook meer bij Objecten > Interieur: Garage en opslag > Magazijnopslag

   Groetjes Bonnie

 2. Hoi,
  Dankjewel voor je heldere uitleg, ik was eigenlijk into floorplanner maar nu lees ik dat het in de cloud werkt en ik heb niet altijd internetverbinding. Kan ik zonder internetverbinding wel doorwerken? Of gaat mijn werk dan verloren?
  Groetjes, Stephan
  Rivageverhuur

  1. Hallo Stephan,
   Floorplanner slaat je getekende werk continu op. Dus je plattegrond gaat niet verloren. Als je geen internet hebt, dan kun je alleen niet tekenen. Het programma begint dan moeilijk te doen.
   Dus je werk gaat niet verloren, maar je kunt niet doorwerken.

   Kun je niet een internetvangnet regelen? Als bij mij het internet op kantoor eruit ligt, maak ik van mijn telefoon een hotspot voor de computer. Ik heb dan ook twee verschillende providers om dat trucje te kunnen doen.
   Je kunt Floorplanner testen met het gratis Basis account. Floorplanner zou best nog wel eens een goede oplossing voor je kunnen zijn.

   Bonnie

Comments are closed.

Vind jouw opleiding

Bonstaete keuzehulp opleidingen NEN2580

Opleiding

Inmeter Pro

Dit is onze meest complete opleiding om professioneel vastgoedinmeter te worden.

Binnen 6-8 weken ben jij opgeleid naast jouw huidige werkagenda. En kun je direct aan de slag en meer verdienen als waardevolle allround dienstverlener voor makelaars.

Cursus

NEN 2580 Meetinstructies voor woningen

Ben je nieuwsgierig naar het inmeetvak? Deze cursus is een laagdrempelige start om te zien of het iets voor jou is. Je leert de basis voor het bepalen van de oppervlakte en inhoud van woningen.

Deze cursus is los te volgen of als onderdeel van onze Inmeter Pro opleiding.

Cursus

Floorplanner

Floorplanner is een computerprogramma voor het snel tekenen van plattegronden in 2D en 3D. Zeer populair onder de woningmakelaars en interieurstylisten. 

Deze cursus is los te volgen of als onderdeel van onze Inmeter Pro opleiding.

Weet je niet welke opleiding bij jou past?

Weet je niet welke opleiding bij jou past? Bekijk onze keuzehulp pagina’s voor advies.

Privacyvoorkeur centrum

Functionele

Functionele cookies zijn noodzakelijk en plaatsen we altijd, zodat de website altijd goed blijft werken.

WordPress

Commerciële

We gebruiken deze cookies om via Google of Facebook gericht advertenties te laten zien. Je kunt ook in je social media account of je browser instellen of je deze cookies accepeert of weigert.
Het aantal advertenties dat je ziet blijft hetzelfde, alleen is dit bij weigering van deze cookies niet afgestemd op jouw interesses (afgeleid van je websitebezoeken).

Google-AdWords, Facebook-Ads

Analytische

Analytische cookies stellen ons in staat om het websitebezoek te meten en helpen ons de website te verbeteren. We kunnen dit niet herleiden naar een persoon.

Adobe, Google-Analytics, Hotjar, YouTube

SocialMedia

Deze cookies zijn nodig als je content van deze website wilt delen op sociale media. Alleen als je een van de share-knoppen gebruikt wordt het cookie voor dat meduim bewaard.

Share-cookies