Een tijdje geleden kwam ik in gesprek met Video Estate. Hun kijk op vastgoedmarketing is zo verfrissend en ook logisch, dat ik je deze niet wil onthouden. Hieronder lees je het interview.
Video Estate
Miguel Cotino
Ivan Diaz
en ondersteuning
Werkomgeving
Rotterdam e.o.
Breda e.o.
Amsterdam e.o.
Drijfveer
Passie om het beste te halen uit hetgeen wat we doen. Wij wel!
Diensten
Totaalleverancier vastgoedmarketing en daarnaast online marketing en social media marketing makelaardij
Woningfoto’s of woningvideo?
De heren zijn hier duidelijk over: video. Het grote verschil zit namelijk in de belevenis van de kijker en de deelbaarheid op social media.
Tijdens het bekijken van mooie, nabewerkte woningfoto’s creëert de kijker al een beeld van de woning. De woning is in haar of zijn beleving lekker ruim en mooi licht van binnen. Op het moment dat de kijker dan de woning bezichtigt, voelt de woning vaak toch iets anders aan dan gedacht. De woning valt wat tegen. Kijker niet blij, woningeigenaar niet blij en als makelaar baal je ook.
Bij een woningvideo is de customer experience veel groter. Als de beelden dan ook nog eens aangevuld zijn met extra visuele informatie en een voice-over, dan is de kijker veel beter op de hoogte.
Gebruikersgemak op social media
Bekijk je eigen telefoonhandelingen maar eens: met één vinger scrol en klik je door je tijdlijn. Video’s spelen vaak al automatisch af en anders is het met één klik te realiseren. Het is heel makkelijk om video’s te bekijken.
Video’s zijn ook nog eens supermakkelijk deelbaar. Met twee klikken is een video op WhatsApp of Facebook gedeeld.
De deelbaarheid van foto’s is meer werk. Voor een fotoreportage zal het hele album moeten worden geüpload. De geïnteresseerde zal vervolgens meer handelingen moeten doen om alle foto’s te bekijken: verkleinen, schuiven, telefoon kantelen, vergroten en dan pas kijken. En dan was dat pas de eerste foto. Je zet de kijker aan het werk. Ook 360 graden foto’s vallen in deze categorie.
Mocht je nog niet overtuigd zijn. Video staat op nummer 1 als marketinginstrument. Als heel de wereld bezig is met video’s, waarom zou een makelaar hier niet aan meedoen? Als makelaar moet je denken aan de klanten van je klanten; de potentiele woningkopers dus. Dit zijn toch vaak jonge mensen, deze mensen zijn alleen maar met internet en social media bezig. Zij leven en denken in video. Het is niet meer dan logisch om woningen dan te presenteren met video’s.
Laten makelaars Funda hun werkwijze bepalen?
Makelaars zijn enorm beïnvloed door woningportal Funda. Als je namelijk het presentatiepakket compleet maakt met een 360 graden foto, dan komt de woning hoger in de ranking. Dus doet de makelaar dat.
In principe is een 360 niet meer nodig, omdat een goede video alles al weergeeft. Bij Video Estate kan een makelaar bepalen welke beelden wanneer getoond worden, muziekvoorkeur aangeven, welke teksten in beeld verschijnen of gezegd worden. Zelfs de eigen huisstijlkleuren kunnen erin verwerkt worden.
Al zou de makelaar een steengoede video hebben laten maken, dan nog wil hij of zij de 360 graden foto. Dan is het de vraag: Verkoopt een woning door een hogere ranking? Of verkoopt een woning door een goede woningpresentatie en de reputatie van de makelaar? Durft de makelaar te vertrouwen op zijn eigen kunnen? Een gevoelig onderwerp.
Wat is kenmerkend voor Video Estate?
Gepersonaliseerde video’s van hoge kwaliteit: de beelden zijn vloeiend en in harmonie. Dit komt voort uit onze passie om het beste te halen uit hetgeen we doen. We kruipen in de huid van de verkoper, we gaan met deze persoon nadenken over de beste wijze van presenteren. Op dat moment deel je een stukje liefde voor het huis waar je net een paar minuten bent.
‘In onze video’s lijkt het alsof je met een drone door de woning vliegt.’
De klant kan de video personaliseren; hij kan de video laten maken zoals hij het zelf helemaal wil. Dat kan bij de meeste bureaus niet, en zeker niet voor ‘’normale woningen’’ als portiekflats en eengezinswoningen. We denken met de klant mee en geven tips over bijvoorbeeld de belichting of wat een mooie opstelling zou zijn. Als een klant er geen omkijken naar wil hebben, dan kan dat natuurlijk ook.
Daarnaast is er bij ons het stukje persoonlijk contact. De makelaar belt ons op de 06 of stuurt een appje. Je hebt degene aan de lijn, die ook het product levert. Niet een accountmanager. Veel is tegenwoordig al geautomatiseerd en onpersoonlijk, in ons bedrijf vinden we dit contact belangrijk.
Basic video:
Luxe villa:
Al onze video’s gaan door een color grade (kleurbewerkings) proces heen. Dit houdt net als bij foto’s in dat de beelden nabewerkt worden om de optimale kleuren uit het plaatje te halen. Dus geen donkere of overbelichte kamers.
Tip voor vastgoedmarketeers
Technologie verandert gigantisch snel. Twintig jaar geleden hadden we niet kunnen bedenken dat we nu de woningen presenteren op mobiele telefoons. Onze tip is dan ook: omarm de nieuwste technologieën en apps. De nieuwe generaties nemen het direct in gebruik. Als daar je doelgroep is te vinden, dan presenteer je ook daar de woning.
Raw en Edit voorbeeld:
Day & Night:
2 reacties
Hi Bonnie,
Zeker interessant. Natuurlijk sta je achter je eigen product.
Maar…… alles staat of valt met een professioneel uitgevoerde verkoopstyling, goede foto’s en een proactieve makelaar. Een video kan van toegevoegde waarde zijn, mits gemaakt door een professionele cameraman. Maar is zeker geen vervanging. Kortom samenwerking leidt tot het beste eindresultaat.
Hartelijke groet Carin
Hoi Carin,
Ik denk dat ook de woningeigenaar de toegevoegde waarde van goede vastgoedmarketing moet inzien, maar dat is aan de makelaar om die enthousiast te maken. Bonnie