Contact

Bonstaete
Steenmakersstraat 6
5331VW Kerkdriel

06 – 41.81.81.98
info@bonstaete.nl

KvK 69762821
BTW NL858001755B01
IBAN NL60RABO0128546964
BIC RABONL2U

Cursuslocatie
Zie de toegestuurde e-mails. 

Staat je vraag tussen de veelgestelde vragen?

Bel met Bonnie:   06 – 41.81.81.98

Of typ een bericht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

NEN 2580 MEETINSTRUCTIE

Een inmeter voor vastgoedmarketing meet op locatie de woning in. Je hebt de afmetingen nodig voor de oppervlakte- en inhoudsberekening en de afmetingen voor de plattegronden. Deze afmetingen kun je handmatig inmeten met een laserafstandsmeter en noteren op mm-papier. Of je kunt gebruik maken van 3d scan apparatuur. 

Met die afmetingen bepaalt de inmeter de diverse gebruiksoppervlakten en de bruto inhoud. En de inmeter verzorgt de Floorplanner plattegronden.

Je kunt de diensten van de inmeter doen als vastgoedststylist, vastgoedfotograaf of videograaf. Jij doet alles. Je kunt ook gaan samenwerken met een 'pure inmeter'. Jij doet dan de creatieve kant van de opdracht en de inmeter de bouwkundige kant. Mensen die alleen inmeten zijn schaars.

Als je de dienst Inmeten aanbiedt, dan is het verstandig naast het opmeten op locatie en de m² en m³-berekeningen, ook de Floorplanner plattegronden aan te bieden. Je kunt kiezen om zelf dat te doen of door iemand anders te laten verzorgen.

Uit ervaring blijkt dat tijdens het coachen ook vaak de Floorplanner tekeningen op tafel komen. Hier helpen we je dan ook waar nodig. We vinden het belangrijk dat je goed wordt in je beroep en daar horen naast de Meetinstructies ook de goede Floorplanner plattegronden bij.

Iedere 8 weken start een groep. Je gaat dan voor 7 weken aan de slag met een vastgelegd deel van de opleiding. Die groep heeft naast de algemene coachingscall ook een groepscoachingscall. De groepscoachingscall gaat specifiek over de stof die die week centraal staat.

Als je niet wilt wachten tot de startdatum van een groep, kun je ook direct starten. Je kunt dan je vragen stellen in de algemene coachingscalls.

Of je nu deelneemt via een groep of individueel aan de slag gaat. Je hebt na inschrijving altijd direct toegang tot alle leerstof. 

Ons advies
Meld je altijd aan voor de eerstvolgende startgroep. Mocht het studeren nog niet gelukt zijn, dan krijg je t.z.t. vanzelf reminders voor de startgroep en doe je op dat tempo mee.

Geen prijsverschil
Er is geen prijsverschil tussen de opleiding op je eigen tempo volgen of meedoen met een startgroep.

In deze twee weken ga je zelfstandig je eerste woningen inmeten.

Waarschijnlijk ga je gaat eerst je eigen woning inmeten, die van familie en vrienden. Je start met een makkelijke woning en bouwt dat dan op. De eerste woningen inmeten kost tijd. Pas na een aantal woningen komt er snelheid in.

Mocht dat totaal niet lukken, dan kun je kiezen voor de Praktijkcursus handmatig inmeten en schetsen.

Het is een online opleiding die je zelfstandig gaat doorlopen. Als je meedoet met een startgroep dan doorloop je iedere week zelfstandig een deel van de lesstof. En op de daaropvolgende maandagavond heb je een groepscoachingsessie hierover.

Wat doen we in de groepscoachingsessie? Je kunt vragen stellen over de lesstof van de week/weken ervoor. We doen wat quizzen om je kennis te toetsen. En ook zal de trainer bepaalde onderwerpen verder of nogmaals uitleggen.

Alle groepscoachingsessies zijn optioneel om te volgen, maar we raden het wel sterk aan. De algemene coachingsessies die op donderdag plaatsvinden bestaan uit de vragen die de deelnemers stellen. 

Nee, dat is niet mogelijk.
GO2 kan niet zonder de uitleg van GO1. Ook al heb je ervaring, Bonstaete vindt het belangrijk dat je toch toegang hebt tot alle uitleg. We leren je een denkwijze en die wordt uitgelegd in GO1.

UPDATE 
We geven de klassikale cursus NEN 2580 Meetinstructies alleen nog als incompany training.
 
****
De klassikale cursus behandelt de modules NEN 2580 Meetinstructies GO1 en de bruto inhoud. De NEN 2580 Academy heeft deze modules ook. Ze zijn alleen iets uitgebreider van opzet. Ook de module NEN 2580 Meetinstructies GO2 is extra.

De klassikale cursus is ook goed, maar is dus minder uitgebreid en geeft niet de mogelijkheid om iedere week vragen te stellen voor 6 maanden. 

Een online cursus betekent niet dat je alleen bent. Iedere week zijn er coachingscalls. Een ander voordeel van online is, dat je een paar keer naar video's of uitleg kun kijken. Ook zijn er meer oefeningen aanwezig.

Dat zal per persoon verschillen. Ons advies is minimaal 1 dagdeel per week te reserveren voor iedere module. Iedere module bestaat uit verschillende video’s, quizzen en soms ook andere opdrachten. Het is raadzaam om een vast moment in de week hiervoor te reserveren. 

De oefenweken vragen meer tijd. Reken hiervoor minimaal 2 dagdelen per week. 

En daarnaast heb je dan nog ergens een dag de klassikale cursus Floorplanner.

 

Alles is natuurlijk op vrijwillige basis 🙂

Echter, raden we je de sessies wel aan. Iedere groepssessie is gewijd aan de lesstof van de week ervoor. In de sessie zal een quiz zitten, zo kun je mooi toetsen of je de lesstof van die week begrepen hebt. 

Je krijgt 6 maanden toegang tot de NEN 2580 Academy.

Zolang je toegang hebt tot de Academy kun je ook deelnemen aan de algemene coachingscalls. De groepscoachingscalls zijn toegankelijk zolang jouw groep draait.

Na 6 maanden kun je je deelname verlengen, zodat je toegang blijft houden tot de lesstof en deel kunt blijven nemen aan de coachingscalls.

Bij de diverse onderwerpen word je kennis getest met quiz-vragen en opdrachten.

In de 2e helft van 2022 geven we je de extra mogelijkheid om een examen te doen. Bij een positief resultaat krijg je het 3-sterren certificaat en logo. Als je dit examen behaald hebt, voldoe je aan de voorwaarden van 'onze' beroepsaansprakelijkheidsverzekering.
Tot die tijd zijn twee sterren voldoende voor de BAV.

Er bestaat geen certificering voor de Meetinstructie Gebruiksoppervlakte woningen. Je ontvangt na het doorlopen van de opleiding een certificaat met jouw naam erop. Je kunt dit certificaat laten zien aan de makelaar. Zij zien dit als dat jij gecertificeerd bent.

Een meetcertificaat bestaat ook. Dat is een A4 waarop de gebruiksoppervlakte en inhoud van een pand genoemd worden. Na het volgen van de opleiding, kunt je die dus opstellen.

Er bestaat wel een erkenningsregeling NEN 2580. Pas als je bedrijfspanden gaat inmeten, kan dat interessant worden.

De opleidingen Allround Inmeter Pro, Inmeter Pro en het NEN 2580 Academy Abonnement krijgen toegang tot het Opleidingsmateriaal van de dan geldende versie van de ‘Meetinstructie Gebruiksoppervlakte woningen’ en/of ‘Meetinstructie Bruto inhoud woningen’. Wijzigingen in het Onderwijsmateriaal vanwege nieuwe versies in de Lijst met vragen en antwoorden zijn inbegrepen.
Niet inbegrepen zijn wijzigingen in het Onderwijsmateriaal vanwege nieuwe versies in de ‘Meetinstructie Gebruiksoppervlakte woningen’ en/of ‘Meetinstructie Bruto inhoud woningen’. Tenzij schriftelijk anders overeengekomen.

Ben je lid en komt er een Meetinstructie update, dan doen we je een aanbieding.

FLOORPLANNER

De interactieve Floorplanner plattegronden werken rankingverhogend op Funda. Bouwkundige tekeningen doen dat niet.

Als medialeverancier is het dus belangrijk om de Floorplanner plattegronden in je dienstenpakket te hebben.

 

De kracht van een cursus Floorplanner doen bij Bonstaete is dat we je goed leren hoe je de constructies op maat neerzet. Wij leren je dat onderdeel in een uur. Jezelf dat leren kost vaak veel meer tijd en  frustratie.

Je kunt een dag bij ons zitten en dan kun je aan de slag. Of je gaat het zelf in twee weken proberen uit te vogelen. Beide kan, maar de eerste keuze is veel doelgerichter en vraagt minder zelfdiscipline.

Je kunt het tekenen van de Floorplanner plattegronden uitbesteden. Echter is het belangrijk, dat je zelf weet wat het tekenprogramma exact kan. En dat je zelf snelle aanpassingen kan verrichten. Je klant wil altijd jouw spullen gisteren hebben, dan is 24 uur wachten op een correctie van derden zonde van je tijd. 

Als startend stylist is het handig om met Floorplanner te beginnen. Floorplanner is namelijk veel makkelijker om te leren, dan SketchUp. Dan kun je dus sneller aan de slag voor je klanten. Ook is Floorplanner goedkoper. Later neem je daar SketchUp bij.

Sketchup is sterk in maatwerk projecten. Alles kun je ermee tekenen, denk aan maatwerkkasten. Of stalen kozijnen in precies dat ene kleurtje. Floorplanner kan dat niet. Dus voor maatwerk wil je SketchUp hebben.

Beide tekenprogramma's hebben dus sterke punten. Waarom combineer je niet het snelle van Floorplanner met de gedetailleerdheid van SketchUp? Floorplanner gebruik je om je plan uit te denken: het schuiven van meubels,  spelen met kleurcombinaties, verplaatsen van wanden. Je hebt met Floorplanner een mooi snel product om je klant te laten zien. Bij een interieurproject met maatwerkproducten stap je over op Sketchup.

Je wilt de datum van de cursus Floorplanner zo dicht mogelijk hebben bij de lesstof van de NEN 2580 Meetinstructies GO1.

De ideale planning
Je wilt als je gaat oefenen alles oefenen. Dus het inmeten, m2 en m3-berekening én de Floorplanner plattegronden. Dus zorg ervoor, dat Floorplanner en de module GO1 dicht bijelkaar liggen.

Eerst Floorplanner of eerst GO1. Dat maakt niet uit.

Als je meerdere projecten per week aan makelaars gaat aanleveren is het raadzaam om een Floorplanner Pro account te nemen. Een Floorplanner Pro account heeft namelijk features waarmee je sneller kan tekenen en professioneel ogende produkten kan aanleveren.

Als deelnemer aan de cursus Floorplanner krijg je 30% of 50% korting op het eerste jaar.

Geef je voor de cursus aan dat je een Floorplanner Pro account wilt, dan krijg je 50% korting op de standaardprijs. Vraag je de upgrade aan tijdens de cursusdag of na de cursusdag (dit kan maanden naderhand zijn) dan krijgt je 30% korting.

Artikel Floorplanner accounts vergelijking.

Wie mag een Floorplanner Pro account aanvragen bij Bonstaete?
Als je nog geen jaarlijks Floorplanner Pro account hebt.
Als je een Floorplanner Free of Plus account hebt.
Als je een maandabonnement op Plus of Pro hebt.

Het abonnement gaat lopen op de dag van de klassikale cursus.
Wij factureren het eerste jaar. Floorplanner neemt het daarna over.

Als wij het Floorplanner Pro account voor je aanvragen of upgraden dan gaat het jaarabonnement lopen op de dag van de training.

Tijdens de cursus Floorplanner werk je op je eigen laptop. Heb jij er geen? We hebben enkele laptops die je kunt lenen.

Heb je zelf geen laptop, maar je schoolgaande zoon heeft wel een mooie laptop staan? Dan kun je hem op het hart drukken, dat je geen software of iets dergelijks op zijn heiligdom installeert. En dat je natuurlijk ook niet zijn surfgeschiedenis checkt en op zijn Facebookpage post. Het zou namelijk fijn zijn, als je die van je zoon dan zou meenemen.

Voor de klassikale cursussen NEN 2580 en NEN 2580 Meetinstructies heb je geen laptop nodig.

FACTURATIE EN INSCHRIJVEN

Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW. 
Als ondernemer kun je over het algemeen deze btw weer terugvragen.
Heb je je onderneming nog niet gestart, kun je onder bepaalde voorwaarden de btw die je betaald als voorbelasting aftrekken in je aangifte omzetbelasting. Voor de recentste informatie kijk op de site van de Belastingdienst. Of Google op 'Kosten gemaakt in de aanloopfase'.

 

Nee. Waarom niet? Ervaringen uit het verleden. En bij het online opleidingen tot Inmeter Pro is de opzet hiervoor niet geschikt.

Vanaf 1 maart 2022 is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor scholing en ontwikkeling middels het STAP-budget. Het STAP-budget vervangt de fiscale aftrek van scholingskosten op de inkomstenbelasting.

Een STAP-budget aanvragen voor een cursus of opleiding van Bonstaete is mogelijk. Meer informatie. 

Het STAP-budget aanvragen kan een aantal keren per jaar, iedere keer tot het budget van het Rijk op is.

Ben je ondernemer of zzp-er? Dan zijn scholingskosten fiscaal aftrekbaar. Je kunt de opleiding of cursus opvoeren als zakelijke kosten.

Iedereen die een cursus van Bonstaete afneemt, krijgt toegang tot lesstof op de online leeromgeving van Bonstaete.

Om hierop in te loggen krijg de deelnemer een sms met verificatie code. Dit 06-nummer vragen wij direct bij het afrekenen van het winkelmandje. 

Het is daarom belangrijk om het 06-nummer van de deelnemer in te vullen op de betaalpagina.

Mocht je het 06-nummer niet kunnen invullen, neem dan contact op met Bonstaete via 06-41818198 of info@bonstaete.nl

Nee. Eén deelnemer per inschrijving. Wil je met meerdere deelnemers meedoen, neem dan contact op met Bonstaete voor de tarieven en mogelijkheden.

06-41818198
inschrijvingen@bonstaete.nl

Jazeker. Vanaf de derde persoon krijg je korting op de klassikale en online cursussen en opleidingen. Neem hiervoor contact op met Bonstaete.

06-41818198
inschrijvingen@bonstaete.nl

Jazeker. Neem hiervoor contact op met Bonstaete.

06-41818198
inschrijvingen@bonstaete.nl

Scroll naar top

Inschrijven Meetinstructies 1

Deze training kan klassikaal worden gevolgd of als online zelfstudie. Maak een keuze hieronder.

Klassikaal

Je volgt deze training samen met andere cursisten op een vaste dag op onze trainingslocatie. Eén van onze docenten is aanwezig om je te begeleiden.

Online zelfstudie

Na aanmelding kun je direct in onze digitale leeromgeving aan de slag. Je bepaalt je eigen tempo. Vragen kun je stellen aan jouw docent via de digitale leeromgeving.

Kan ik je helpen?

Bonnie-Allart
Bel me: 06 – 41 81 81 98 van 09:00 – 21:00 uur
(voor cursusgerelateerde vragen)