Neem geen risico

Verzekeringen voor inmeters

Als inmeter, vastgoedstylist, fotograaf, EP-adviseurs verzekerd aan de slag.

Inhoudsopgave

Bonnie Allart Nen 2580 expert

Vanaf €500 per jaar ben je al verzekerd tegen beroepsfouten. En degene die wij aanraden is nog zeer uitgebreid dekkend ook.

Bonnie Allart
directeur Bonstaete B.V.

Het risico van werken met de NEN 2580 en Meetinstructies

Het werken met de NEN 2580 en Meetinstructies brengt extra risico mee. Een te donkere foto maak je bij een klacht opnieuw. Een klacht over de oppervlaktebepaling volgt pas veel later, vaak lang na verkoop van de woning. De getallen aanpassen is er dan niet meer bij.

Zoals je weet zijn er veel grijze gebieden in de Meetinstructies. Ook verandert de wijze van rekenen én interpretatie in de loop der jaren. De claimcultuur onder woningeigenaren neemt toe. Het geeft veel rust als je weet dat je verzekerd bent voor dit soort claims.

Niet verzekerd versus wel verzekerd

ls je niet verzekerd bent, dan kost het veel tijd, stress en wellicht ook geld. Ben je wel verzekerd, dan zet je de claim rechtstreeks door aan SiriusPro en zij pakken het voor je op en keren waar nodig schades uit . Jij kan doorgaan met je gewone werkzaamheden. Er is rust in de tent. Wil je rechtstreeks sparren met een eigen jurist? Of wil je hulp bij verweer? Bijvoorbeeld als een woningeigenaar, volgens jou onterecht, financieel nadeel door jouw berekening claimt . Ook dat valt binnen de dekking van de polis.

Bonnie Allart Nen 2580 expert

Je kunt ook de reeds gemaakte projecten laten verzekeren met het BAV inlooprisico. Geen gepieker meer!

Bonnie Allart
directeur Bonstaete B.V.

Er was een probleem

Als beginnend inmeter en vaak ook als ervaren inmeter was het vrijwel onmogelijk om je te verzekeren voor de Meetinstructie Gebruiksoppervlakte woningen (NEN 2580 Meetinstructies).

Dat probleem hebben SiriusPro en Bonstaete dus voor je opgelost! Er is een verzekering speciaal ontwikkeld voor inmeters en vastgoedmarketeers. Een verzekering met een zeer ruime dekking of het nu gaat om inmeten, opstellen van rapporten, het maken van foto’s/video’s of het uitbrengen van vastgoedstylingsadvies.

Voor wie zijn deze verzekeringen?

De verzekering is voor ondernemers. De rechtsvorm of omvang van de onderneming maakt niet uit. De premie wordt gebaseerd op de omzet.

Beroepsaansprakelijkheidverzekering (BAV) voor vastgoedmarketeers en inmeters

Beroepsaansprakelijkheid- verzekering (BAV) voor vastgoedmarketeers en inmeters

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) dekt de aansprakelijkheid van verzekerden voor door derden geleden zuivere vermogensschade.

Voorbeeld

Je hebt een woning ingemeten. En na verkoop van woning blijkt dat je een rekenfout of een inmeetfout hebt gemaakt. De woningeigenaar of makelaar wil dat jij deze m2-waarde vergoedt.

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is voor vastgoedmarketeers niet verplicht. Onroerende zaken makelaars worden veelal door de brancheverenigingen verplicht zich wel hiervoor te verzekeren.

Naast dat je een stuk beter slaapt, is het ook beter voor de continuïteit van je onderneming. Als je de eigen middelen niet hebt om een schade af te wikkelen dan kan dat grote gevolgen hebben voor voorzetting van de onderneming.

Wat is er gedekt in deze verzekering van SiriusPro?

Het inmeten en bepalen van de oppervlakten en inhouden conform NEN 2580, Meetinstructie Gebruiksoppervlakte woningen en Meetinstructie Bruto inhoud woningen. Het opstellen van de (Floorplanner) plattegronden. De foto- en videografiewerkzaamheden, al dan niet met een drone. Het uitbrengen van vastgoedstylingsadvies. En ook de werkzaamheden als EP-adviseur.

Voorwaarden om de beroepsaansprakelijkheidsverzekering te krijgen – korte versie

Zonder zorgen starten als inmeter doe je zo

01

Opleiding Inmeter Pro

Volg onze meest complete opleiding voor inmeters.

02

Sjabloonpakket Juridisch Compleet

Neem ons sjabloonpakket Juridisch compleet af inclusief Bewijs van Goedkeuring.

03

Verzeker jezelf BAV / AVB

Deze verzekering is aan te vragen nadat je stap 1 en 2 hebt doorlopen. EP-W is mee te verzekeren. Toekenning binnen een week. 

Vraag meer informatie aan

Tarieven en uitgebreidere info?

"*" geeft vereiste velden aan

Vraag extra informatie aan.*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gaan zorgvuldig om met je gegevens, lees hier de privacy-verklaring.

Bedrijfsaansprakelijkheidverzekering (AVB) voor vastgoedmarketeers en inmeters

Bedrijfsaansprakelijkheid- verzekering (AVB) voor vastgoedmarketeers en inmeters

Zorg jij of een werknemer per ongeluk voor schade aan iemand anders, of aan zijn spullen? Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) ben je verzekerd voor het risico van aansprakelijkheid, wanneer jij of één van je medewerkers schade veroorzaken bij anderen.

Voorbeeld

Je stoot een vaas om tijdens de fotoreportage. Een (binnen) glasdeur klapt dicht door de wind, buitendeur stond nog open en glas klapt er uit, schade aan deur en schade aan zaken/personen door glassplinters.

Vraag meer informatie aan

Tarieven en uitgebreidere info?

"*" geeft vereiste velden aan

Vraag extra informatie aan.*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gaan zorgvuldig om met je gegevens, lees hier de privacy-verklaring.

Verzekering voor fotografie en videografie apparatuur

Deze kostbaarhedenpolis zit niet inbegrepen bij de beroeps-/aansprakelijkheidsverzekering voor inmeters en vastgoedmarketeers. Je kunt een losse polis bij SiriusPro aanvragen.

Schade veroorzaakt tijdens het fotograferen en filmen, al dan niet met een drone, is wel gedekt bij de BAV/AVB.

Cyberverzekering

Met een cyberverzekering is je bedrijf verzekerd bij o.a. systeeminbraak, dataverlies, hacking & cyberafpersing; niet alleen voor de financiële schade, maar juist ook met daadwerkelijke hulp.

Denk hierbij o.a. aan juridische hulp, reputatiemanagement, herstel van gegevens of software en IT-forensisch onderzoek.

Deze cyberverzekering is optioneel mee te verzekeren op de beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV). Door collectieve inkoop en de combinatie met beroeps- en eventueel ook bedrijfsaansprakelijkheid , kan deze cyberverzekering zeer scherp worden aangeboden in vergelijking met een losse cyberverzekering. Een losse cyberverzekering is al snel 1 à 2 keer zo duur.

Sirius Pro

Waarom kiezen voor deze verzekering?

Vraag meer informatie aan

Tarieven en uitgebreidere info?

"*" geeft vereiste velden aan

Vraag extra informatie aan.*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.