Sketchup

Cursus Sketchup interieur

Veel interieurontwerper en interieurstylist vinden het heerlijk om met pen en papier plattegronden te tekenen. Om deze vervolgens met potloden en markers van texturen en kleuren te voorzien.

Echter vraagt de klant steeds vaker om jouw advies aan te reiken in 3D afbeeldingen. 3D-tekenen vraagt veel tijd. Een klant is niet altijd bereid om die uren te betalen.

Hier komen de online tekenprogramma’s in beeld. De meest populaire tools zijn Sketchup met 35 miljoen gebruikers en Floorplanner met 20 miljoen gebruikers.

Maar welke tekenprogramma past nu het beste bij jouw wensen? En kun je een Sketchup cursus voor interieur of een Floorplanner cursus het beste volgen?

Cursus Sketchup

Sketchup is een tekenprogramma waar alles in mogelijk is. De detaillering is fantastisch.
Door de vele mogelijkheden is Sketchup is geen programma dat je jezelf aan kunt leren.

Het tekenprogramma is bij uitstek geschikt voor interieurontwerpers. Je kunt ieder detail ontwerpen en stijlen zoals jij dat wilt. Iedere wandafwerking, vloerkleed of houten vloer is mogelijk. De bibliotheek is eindeloos; iedere stoel, bank of tafel is wel terug te vinden.

Eén enkele Sketchup cursus onvoldoende

En toch haken er veel mensen af. Waarom? Sketchup is een ontzettend moeilijk programma. Zeker, wanneer je het vergelijkt met makkelijkere tools zoals Floorplanner. Een enkele Sketchup cursus is niet genoeg om de tool onder de knie te krijgen. Je zult meerdere dagen cursus Sketchup moeten volgen om wat handigheid te creëren. Vervolgens zul je op regelmatige basis in Sketchup moeten blijven tekenen. Heb je de Sketchup tool een tijdje niet gebruikt? Dan is een nieuwe Sketchup  cursus nodig om je kennis en technieken weer even op te frissen.

Kies je voor een Sketchup, dan is het verstandig om een cursus Sketchup voor interieur of vastgoedstyling te volgen.

Cursus Floorplanner

In tegenstelling tot Sketchup, is Floorplanner een stuk gebruiksvriendelijker. Een eerste cursusdag Sketchup geeft je enkel een basisbegrip van de tool. Een dag Floorplanner cursus geeft je direct alle 2D en 3D skills geeft die je nodig hebt. Hoewel Floorplanner zich in eerste instantie voornamelijk op de vastgoedmarketing en woningverkoop richtte, is de nieuwe editor nu ook geweldig voor interieurstylisten.

Steeds meer nieuwe features worden toegevoegd die zich specifiek richten op de interieurontwerp. Daarnaast kun je nu ook, net als bij Sketchup, de stand van de zon aangeven en de verlichting aan- of uit zetten. Ideaal voor de lichtplannen!

Lees ook de blog over Sketchup versus Floorplanner.

Kun je geen keuze maken, wil je meer informatie over de mogelijkheden of wil je graag een cursus Floorplanner volgen? Neem dan even contact met me op!

Scroll naar top

Kan ik je helpen?

Bonnie-Allart
Bel me: 06 – 41 81 81 98 van 09:00 – 21:00 uur
(voor cursusgerelateerde vragen)