STAP-budget

Ontvang €1000 subsidie op jouw opleiding.

Ben jij werkend of werkzoekend en wil je jouw positie op de arbeidsmarkt versterken? Met het STAP-budget krijg jij tot €1.000,- subsidie voor één studie per jaar. 

Wanneer start de STAP-aanmeldronde?

1 maart 2022 t/m 1 mei 2022 (budget binnen 2 dagen op)
2 mei 2022 t/m 30 juni 2022 (budget binnen 1 dag op)
1 juli 2022 t/m 31 augustus 2022 (budget binnen 2.5u op)
1 september 2022 t/m 31 oktober 2022 (budget binnen 1 dag op)
1 november 2022 t/m 31 december 2022 om 10:00

Welk cursusbedrag krijg ik maximaal vergoed?

€ 676,45 exclusief btw

Bij Bonstaete zijn de administratiekosten € 181,50. Het budget wat je overhoud voor je opleiding is dan:
€1000-€181.50 =€818,50 incl btw (€ 676,45 excl btw) 
Alle cursusprijzen op deze site zijn exclusief btw. Je krijgt dus een cursusbedrag van maximaal € 676,45 excl btw vergoed.

Voorwaarden aanvragen STAP-budget

> Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.
> Je hebt een DigiD.
> De cursus of opleiding mag nog niet gestart zijn op het moment dat het STAP-budget wordt aangevraagd.
> De aanvraag dient minimaal 4 weken voor de start van de opleiding aangevraagd te worden.
> Je ontvangt geen andere financiering op het gebied van onderwijs.

Stap 1: Kies je cursus of opleiding
Bekijk de opleidingen die meedoen en kies de cursus die bij jou past!

Stap 2: Vraag je aanmeldbewijs aan
Klik op de “STAP-aanmeldbewijs aanvragen”-knop op de pagina van de cursus of op deze pagina en vul het formulier in. 

Je zit nergens aan vast. Jouw STAP-aanmeldbewijs wordt pas een inschrijving zodra jouw subsidie is goedgekeurd.

Stap 3: Ontvangst aanmeldbewijs

Binnen een aantal dagen ontvang je via Terra Opleidingen het aanmeldbewijs.

Stap 4: Dien je aanvraag in
Dien op 1 november jouw aanvraag voor het STAP-budget in op stapuwv.nl

Zit klaar op dinsdag 1 november 2022 om 10:00. 

Let op! Het aantal STAP-budgetten is beperkt en zeer snel vergeven. 

Stap 5: Goedkeuring doorgeven
Is je aanvraag goedgekeurd? Gefeliciteerd! Stuur ons vervolgens een e-mail met onderwerp ‘Mijn STAP-budget is goedgekeurd’. Hierin je naam en telefoonnummer. Te sturen naar inschrijvingen@bonstaete.nl. Vervolgens sturen wij de informatie hoe je je definitief kunt aanmelden.

Stap 6: Schrijf jezelf definitief in.
Bij de klassikale cursussen doen we nog een laatste controle op beschikbaarheid.

Start 7: Start jouw opleiding

Opleidingen en cursussen die meedoen aan het STAP-budget

1. PAKKETDEAL FLOORPLANNER PRO
Hierin zit klassikale cursus Floorplanner, Floorplanner Pro account & online cursus handmatig inmeten & schetsen.
kosten: €676,45 excl btw
eigen bijdrage: geen

2. OPLEIDING INMETER PRO
kosten: €1047 excl btw
eigen bijdrage: €1047 – €676,45 = €370,55 excl btw

Het STAP-budget is een subsidie van de overheid van €1.000,- waarmee je een cursus of opleiding (klassikale of online) kunt volgen om jouw positie op de arbeidsmarkt te versterken.

1 maart 2022 t/m 1 mei 2022 (budget voor deze ronde is op)
2 mei 2022 t/m 30 juni 2022 (budget voor deze ronde is op)
1 juli 2022 t/m 31 augustus 2022 (budget voor deze ronde is op)
1 september 2022 t/m 31 oktober 2022 (budget voor deze ronde is op)
1 november 2022 t/m 31 december 2022

UWV heeft hier maximaal 4 weken de tijd voor, maar streeft ernaar dit binnen enkele werkdagen af te ronden. Ook al krijg je goedkeuring na een paar dagen, dan nog steeds geldt dan dat de daadwerkelijke scholingsactiviteit pas kan starten 4 weken na aanvraag. 

Nee. Nog steeds geldt dan dat de daadwerkelijke scholingsactiviteit pas kan starten 4 weken na aanvraag. 

De scholing moet minstens 4 weken na de aanvraag starten en uiterlijk binnen 3 maanden na sluiting van het betreffende aanvraagtijdvak.

Aanvraag tijdvak 1 juli t/m 31 augustus 2022: Starten tussen 1 augustus 2022 en 1 december 2022. Als je hebt aangevraagd op 1 juli.

Aanvraag tijdvak 1 september t/m 31 oktober 2022: Starten tussen 1 oktober 2022 en 1 februari 2023. Als je hebt aangevraagd op 1 september.

Aanvraag tijdvak 1 november t/m 31 december 2022: Starten tussen 1 december 2022 en 1 april 2023. Als je hebt aangevraagd op 1 november.

Je kunt met het STAP-budget tot € 1.000,- subsidie krijgen voor jouw studie. Zijn de totale kosten van de scholing lager, dan hoef je zelf niks te betalen. Deze kosten hoef je ook niet voor te schieten. Zijn de totale kosten van de scholing hoger, dan betaal je het verschil wel zelf. Dit hogere bedrag kun je als zelfstandige wel opvoeren in je boekhouding.

Bij Bonstaete zijn de administratiekosten minimaal € 181,50. Het budget wat je overhoud voor je opleiding is dan:
€1000-€181.50 =€818,50 incl btw (€ 676,45 excl btw) 
Alle cursusprijzen op deze site zijn exclusief btw. Je krijgt dus een cursusbedrag van maximaal € 676,45 excl btw vergoed.

Als opleider krijgen wij het STAP-budget als voorschot betaald: na afloop van de scholingsactiviteit wordt door het UWV gecontroleerd of de scholing is afgerond en of aan alle verplichtingen is voldaan. Als wij namens jou de subsidie niet definitief krijgen, ontvang je van ons een factuur die je zelf dient te voldoen.

 

Nog geen verplichting
Als je een STAP-aanmeldbewijs aanvraagt, ga je geen verplichting aan. Wij maken alleen een aanmeldformulier voor je aan, zodat je het STAP-budget kunt aanvragen. Vraag je het STAP-budget niet aan, of het aanvragen is niet gelukt, dan vervalt deze voorlopige aanmelding automatisch. Hierdoor loop je geen enkel risico, wel zo prettig.

Wanneer ga je wel een verplichting aan?
Op het moment dat je het STAP-budget bij het Rijk aanvraagt, ga je een verplichting aan. Je gaat dan een verplichting aan om bij Bonstaete een opleiding te gaan volgen. 

Wanneer je aanvraag is goedgekeurd door het UWV, vragen we je de definitieve keuze voor de opleiding door te geven. 

Nadat het Rijk je aanvraag heeft goedgekeurd is het verplicht om één van de opleidingen van Bonstaete te volgen. Op het moment dat jij hier niet aan voldoet, trekt het Rijk jouw budget weer in. Jij ontvang dan van ons een factuur, die je dient te betalen.

Bedenk dus goed of het tijdsvak waarin de opleiding moet beginnen wel bij je past. Vraag eventueel pas een tijdsvak later aan. Het tijdsvak is gerelateerd aan de aanvraagronde. Lees meer hierover in deze veelgestelde vragen.

Om het STAP-budget voor de cursussen van Bonstaete mogelijk te maken, werkt Bonstaete samen met een externe partij. Bonstaete betaalt deze vergoeding voor de door hun verrichte aministratieve werkzaamheden.

Voor personen:
Tot 1 januari 2022 kon je een gedeelte van de kosten voor cursus of opleiding als persoon aftrekken van je inkomstenbelasting. Dit is nu vervangen door het STAP-budget.

Voor ondernemers:
Als ondernemer kun je nog steeds jouw zakelijke studiekosten aftrekken van de winst.

De combinatie:
Je kunt dit combineren. Je kunt als persoon het STAP-budget aanvragen. Het bedrag boven de €1000 kun je dan nog zakelijk aftrekken.

Alle Bonstaete opleidingen en cursussen die meedoen aan het STAP-budget vallen onder INMETEN VASTGOED. 

Binnen het STAP-budget kun je zelf geen cursussen combineren. Niet bij verschillende opleiders, ook niet bij dezelfde opleider.

Wij hebben een selectie van onze cursussen en opleidingen beschikbaar gesteld voor het STAP-budget. Bij deze cursussen wordt het maximale budget besteed.

Inmeter Pro (NEN 2580 Meetinstructies en Floorplanner)
Pakket Floorplanner (klassikale cursus Floorplanner met online cursus schetsen).

Eén keer per jaar kun je het STAP-budget ontvangen. Per aanmeldronde kun je één STAP-budget aanvraag indienen. Als jouw aanvraag eerder is afgekeurd, dan kun je wel opnieuw een aanvraag indienen. Echter geldt ook dan nog dat de scholing nog niet van start mag zijn gegaan.

Nee. Op het moment dat je inschrijft, heb je bij de online cursussen direct toegang tot alle lesstof en coaching. Zou dan een STAP-budget niet doorgaan en er kan niet betaald worden, dan kunnen we de vergaarde kennis niet meer terughalen. 

Dit geldt ook voor opleidingen die al zijn begonnen. 

Als je de cursus of opleiding niet kan afronden, dan heb je geen recht op subsidie.

Als opleider krijgen wij het STAP-budget als voorschot betaald: na afloop van de scholingsactiviteit wordt gecontroleerd of de scholing is afgerond en of aan alle verplichtingen is voldaan. Als wij namens jou de subsidie niet definitief krijgen, ontvang je van ons een factuur die je zelf dient te voldoen.

Als je de cursus of opleiding niet kunt starten of afronden, geef dit dan zo snel mogelijk door aan UWV. Het UWV kan dan voorkomen dat het STAP-budget betaald wordt of kan het STAP-budget terugvorderen bij de opleider. Als je het UWV niets meedeelt of het niet afronden is te wijten aan jezelf, dan kan je voor een periode van maximaal twee jaar worden uitgesloten van het aanvragen van STAP-budget.

Volledige vergoeding aan Bonstaete is verschuldigd, indien minder dan twee weken voor de aanvang van een klassikale cursus wordt geannuleerd, de deelnemer niet verschijnt of de cursusdatum verzet wordt. Ongeacht de  reden. Herinschrijving kost €197 excl btw. Herinschrijving valt niet in het STAP-budget. Je ontvangt dan van ons een factuur die je zelf dient te voldoen.

Het UWV-platform waarop de aanvraag kan worden ingediend, heeft problemen door de grote belangstelling. Dit maakt de website erg langzaam, vooral bij de stap waarbij de scholing gekozen moet worden. Enkele tips:   

- Bij het zoeken van de scholing vul je 2 velden in, namelijk opleider en scholing

- Zorg dat je bij 'opleider' het volgende invult: Terra Opleidingen.  Zo staan we namelijk in het register.

- Zorg dat je bij 'scholing' het eerste woord van de cursus of opleiding invult, zoals deze ook bij 'naam opleiding' op je aanmeldbewijs staat vermeld. Dus zoek niet op "Inmeten Vastgoed", maar op "Inmeten". 

- Klik op ZOEK. Geduld is hier belangrijk: zie je bovenin het tabblad een soort laadsymbooltje? Dat geeft aan dat de pagina jouw verzoek nog aan het verwerken is. Niets doen en wachten.

- Klik op jouw opleiding in de zoekresultaten en zodra deze geselecteerd staat, klik je op "Kies Activiteit". 

Download de handleiding.

 

 

> Sla jouw STAP-aanmeldbewijs op op een plek op waar je hem snel terugvindt.
> Heb je DigiD inloggegevens bij de hand.
> Zorg dat je vrijdag 1 juli ruim op tijd (vóór 10:00 uur) naar stapuwv.nl gaat. De ervaring uit de vorige ronde: hoe vroeger je op de pagina bent, hoe hoger jouw plek in de wachtrij. We weten niet of dat deze keer ook werkt: zet voor de zekerheid de pagina op tijd open en sluit of vernieuw je browser daarna niet meer.
> Vraag vrijdag 1 juli om 10:00 uur direct jouw STAP-budget aan. Er zijn slechts een beperkt aantal STAP-budgetten beschikbaar per subsidie ronde.

Natuurlijk is het een enorme meevaller als een cursus gratis gevolgd kan worden. Echter zijn de budgetten snel op. Dus bedenk je het volgende.

Als je een cursus op het oog hebt die jij direct kunt gebruiken in je bedrijf. Dus je leert een nieuwe dienst waarmee je direct geld kunt verdienen. Dan zou ik die cursus direct gaan volgen. En niet wachten tot de volgende ronde van het STAP-budget. Je hebt namelijk het cursusgeld al lang en breed terugverdient in die tussenliggende maanden.

Gebruik je STAP-budget dan voor een ander minder urgente cursus. Als ondernemer zijn er altijd interessante cursussen te volgen, die maken dat je net even beter gaat ondernemen.

Scroll naar top

Inschrijven Meetinstructies 1

Deze training kan klassikaal worden gevolgd of als online zelfstudie. Maak een keuze hieronder.

Klassikaal

Je volgt deze training samen met andere cursisten op een vaste dag op onze trainingslocatie. Eén van onze docenten is aanwezig om je te begeleiden.

Online zelfstudie

Na aanmelding kun je direct in onze digitale leeromgeving aan de slag. Je bepaalt je eigen tempo. Vragen kun je stellen aan jouw docent via de digitale leeromgeving.

Kan ik je helpen?

Bonnie-Allart
Bel me: 06 – 41 81 81 98 van 09:00 – 21:00 uur
(voor cursusgerelateerde vragen)